vineri, 20 februarie 2015

ziua 451, Cabo San Lucas - balenele și prietenii lor

Dacă ajungi vreodată în sudul-sudului Californiei Baja, poposește in Cabo San Lucas și caută balenele. Nu mă refer la cele cu două picioare care se zbat printre Harleys si hamburgeri pe coastă, pe alea le găsești cu sau fără voie. Mai sunt unele, adevărate, în larg. Și pe drum vei descoperi o plajă.

Îmi este greu să spun că este cea mai frumoasă plajă pe care am văzut-o, de frica subiectivismului, meteahnă veche. Dar intră lejer intr-un top 3, mkay? Și cu siguranță este cea mai spectaculoasă cu care am avut plăcerea să mă întâlnesc.

Celebră pentru al său El Arco, plaja despre care îți povestesc nu este tehnic in San Lucas, pe continent. Dar dacă tocmești un barcagiu și suporți valurile un sfert de oră o poți afla, ascunsă bine între stânci. Și ce stânci...


Peisajul aproape selenar (cu excepția câtorva cactuși ambițioși și ai unor veri de-ai lor târîtori) nu-ți dă de bănuit că locul ar fi extrem de populat. Acordă-i însă puțintică răbdare și intri direct in National Geographic live.

Primii te înâmpină pelicanii și leii de mare. Și adevărul-adevărat este că, dacă ai baftă, te vor conduce personal până acolo. Este plaja lor de fapt. Dar o împart, neașteptat de bucuroși de oaspeți.
Pe toți ceilalți, alături de (looogic!) un apus superb am să te las să-i descoperi singur, așa cum am făcut și noi. Pe rând, pentru că nici aici nu se grăbește nimeni. În afară poate de pescărușii pe care i-am corupt cu Oreo. Știu. Dar nu ne-am putut abține.


2 comentarii: